BOX Pod

BOX Pod produceras av Galleri BOX och är ett forum för samtal i podformat knutna till galleriets verksamhet. Galleri BOX är ett konstnärsdrivet galleri för samtidskonst i Göteborg.

Echo Scenery

Om relationer till material, den egna praktiken och om ett mycket användbart men svåröversatt danskt ord.

I detta avsnitt deltar de utställande konstnärerna Aski Dahl, Sara Nielsen Bonde och Jonas Bentzer i ett konstnärssamtal med BOX styrelsemedlemmar Dorna Aslanzadeh och Joel Danielsson i samband med utställningen Echo Scenery som visades på Galleri BOX under covidvåren 2020.

Utställningsdokumentation hittas på Utställningssidan för Aski Dahl, Sara Nielsen Bonde och Jonas Bentzer

Närvaro

Galleri BOX visade våren 2020 vägghängt måleri för första gången på år och dag!

I samband med utställningen pratade de deltagande konstnärerna A. Erika Bergström, Nina Ölund Noreskär och Michael Rupini poplin, sprayfärg och frihet med styrelsemedlemmarna Marcus Appelberg och Rickard Eklund.

Utställningsdokumentation hittas här.

Ännu inget svar från tystnaden

Konstnärsduon Carl och Karl bestående av Karl Hedin och Björn Carl Perborg inledde höstsäsongen med en maxad utställning med det kontroversiella omdömet ”förvånansvärt tillgänglig”. I ett samtal med BOX styrelsemedlemmar Kim Johansson och Joel Danielsson diskuterar konstnärerna kärleken och döden, förbränningsbranchsen och konstvärldens floskler.

Utställningsdokumentation hittas här.

Bortom er värld

Höstens sista utställning på Galleri BOX, Bortom er Värld av konstnären Jacqueline Forzelius visade miniatyrer i en utställning om att ta avstånd, frivilligt eller påtvingat. Om att isolera sig eller bli isolerad.

I avsnitt 4 av BOX pod samtalar styrelsemedlemmarna Anna Liljedal och Joel Danielsson med Jacqueline och Gabriella Forzelius om bl.a. laddade rum, gullighet och mancaves. Utställningsdokumentation hittas på Bortom er Värld – Galleri Box

I detta land, kamrat (en kollationering)

I det femte avsnittet av BOX pod samtalar styrelsemedlemmarna Tove Posselt och Dorna Aslanzadeh med konstnären Annika Lundgren som under perioden 2/10-1/11 2020 genomförde utställningen i I detta land, kamrat(en kollationering) på Galleri BOX. Dokumentation från utställningen finns här.

I detta land, kamrat (Radioteatern)

Galleri BOX presenterar stolt I Detta Land, Kamrat (Radioteatern) av Annika Lundgren. Hösten 2020 visades Lundgrens utställning och performance I Detta Land, Kamrat (En Kollationering) på galleri BOX för en av pandemiskäl begränsad publik. Konstnären har därefter anpassat det kritikerrosade performancet till radioteaterformat i ett framförande som BOX nu presenterar för en bredare publik som en del av vår podsatsning. Radioteatern framförs av Klara Gibson, Ellen Skafvenstedt och Annika Lundgren.

The Stars Below

I det åttonde avsnittet av BOX pod samtalar styrelsemedlemmarna Dorna Aslanzadeh och Hendrik Zeitler med konstnären Johan Österholm om hans utställning The Stars Below. som genomfördes på galleriet 20/3–18/4 2021. 

Se https://galleribox.se/2021/johan-osterholm/ för dokumentation av utställningen.

Defragmentation

Lär känna Nora Adwans konstnärskap i ett samtal om barns drömmar, textila traditioner och identitet. utifrån Adwans utställning Defragmentation som visades på BOX i juni. I ett öppet och generöst samtal delar den Norgebaserade konstnären med sig av sin praktik som innefattar allt från ljud, keramik, tryck och video. Från BOX medverkar styrelsemedlemmarna Kim Johansson och Marcus Appelberg och för att se dokumentation från utställningen besök galleribox.se/en/2021/nora-adwan-defragmentation-2/.

Kill the Poor – Plan B

BOX pods tionde avsnitt är ett konstnärssamtal med Conny Blom om utställningen Kill the Poor – Plan B som visades på galleri BOX i våras. I samspråk med styrelsemedlemmarna Ellen Skafvenstedt och Joel Danielsson berättar konstnären om sin innehållsrika utställning som berör teman som lyxbunkrar på Nya Zeeland, den svenska tågtrafiken och sviktande välfärdssamhälle. För att se dokumentation från utställningen besök galleri BOXs hemsida och arkiv på adressen https://galleribox.se/2021/conny-blom/

Här i evig blåst

Pod med Marcus Appelberg, Daniel Josefsson och konstnären Jonna Hägg.

 Lean Sic Sigma

I samband med årets avslutande utställning, Lean Sic Sigma, spelades BOX pods tolfte avsnitt in med konstnären Fanny Wickström och styrelsemedlemmarna Anna Liljedal och Rikard Eklund. Wickström berättar om sitt intresse för managementkultur och utställningen befolkad av artefakter som existerar någonstans i gränslandet mellan form, funktion och vits.

För att se dokumentation av Lean Sic Sigma som visades på galleri BOX 5/11 – 5/12 -21 besök BOX arkiv https://galleribox.se/2021/fanny-wikstrom/