BOX Pod

BOX Pod produceras av Galleri BOX och är ett forum för samtal i podformat knutna till galleriets verksamhet. Galleri BOX är ett konstnärsdrivet galleri för samtidskonst i Göteborg.

Echo scenery

Om relationer till material, den egna praktiken och om ett mycket användbart men svåröversatt danskt ord.

I detta avsnitt deltar de utställande konstnärerna Aski Dahl, Sara Nielsen Bonde och Jonas Bentzer i ett konstnärssamtal med BOX styrelsemedlemmar Dorna Aslanzadeh och Joel Danielsson i samband med utställningen Echo Scenery som visades på Galleri BOX under covidvåren 2020.

Utställningsdokumentation hittas på Utställningssidan för Aski Dahl, Sara Nielsen Bonde och Jonas Bentzer

Närvaro

Galleri BOX visade våren 2020 vägghängt måleri för första gången på år och dag!

I samband med utställningen pratade de deltagande konstnärerna A. Erika Bergström, Nina Ölund Noreskär och Michael Rupini poplin, sprayfärg och frihet med styrelsemedlemmarna Marcus Appelberg och Rickard Eklund.

Utställningsdokumentation hittas här.

Ännu inget svar från tystnaden

Konstnärsduon Carl och Karl bestående av Karl Hedin och Björn Carl Perborg inledde höstsäsongen med en maxad utställning med det kontroversiella omdömet ”förvånansvärt tillgänglig”. I ett samtal med BOX styrelsemedlemmar Kim Johansson och Joel Danielsson diskuterar konstnärerna kärleken och döden, förbränningsbranchsen och konstvärldens floskler.

Utställningsdokumentation hittas här.

Bortom er värld

Höstens sista utställning på Galleri BOX, Bortom er Värld av konstnären Jacqueline Forzelius visade miniatyrer i en utställning om att ta avstånd, frivilligt eller påtvingat. Om att isolera sig eller bli isolerad.

I avsnitt 4 av BOX pod samtalar styrelsemedlemmarna Anna Liljedal och Joel Danielsson med Jacqueline och Gabriella Forzelius om bl.a. laddade rum, gullighet och mancaves. Utställningsdokumentation hittas på Bortom er Värld – Galleri Box

I detta land, kamrat(en kollationering)

I det femte avsnittet av BOX pod samtalar styrelsemedlemmarna Tove Posselt och Dorna Aslanzadeh med konstnären Annika Lundgren som under perioden 2/10-1/11 2020 genomförde utställningen i I detta land, kamrat(en kollationering) på Galleri BOX. Dokumentation från utställningen finns här.

The Stars Below 

I det åttonde avsnittet av BOX pod samtalar styrelsemedlemmarna Dorna Aslanzadeh och Hendrik Zeitler med konstnären Johan Österholm om hans utställning The Stars Below. som genomfördes på galleriet 20/3–18/4 2021. 

Se https://galleribox.se/2021/johan-osterholm/ för dokumentation av utställningen.

Defragmentation

Lär känna Nora Adwans konstnärskap i ett samtal om barns drömmar, textila traditioner och identitet. utifrån Adwans utställning Defragmentation som visades på BOX i juni. I ett öppet och generöst samtal delar den Norgebaserade konstnären med sig av sin praktik som innefattar allt från ljud, keramik, tryck och video. Från BOX medverkar styrelsemedlemmarna Kim Johansson och Marcus Appelberg och för att se dokumentation från utställningen besök galleribox.se/en/2021/nora-adwan-defragmentation-2/.