Karl & Carl

Karl Kirti Hedin och Björn Carl Perborg

Extra allt när Karl & Carl rivstartar konsthösten på Galleri BOX
Konstnärsduon Karl & Carl (Karl Hedin och Björn Carl Perborg) bjuder på en galen blandning av animation, skulptur, video och fotografi i höstens utan tvekan mest omistliga utställning. Bisarra och förunderliga situationer uppstår när strålkastarljuset riktas mot människan och hennes relation till planeten, universum, livet och döden. Utställningen pågår till den 27:e september.

”Ännu inget svar från tystnaden” är titeln på Karl & Carls vackra och förvånansvärt tillgängliga utställning. I en halsbrytande resa från science fiction till olycklig kärlek, färdas konstnärerna genom poesins våtmarker i en dialog, där missuppfattningar leder till överraskningar och nya betydelser och kopplingar ständigt uppstår. 

– Det är viktigt att befinna sig nära gränsen för sin förståelse av tillvaron. Det är där vi försöker vara i alla våra arbeten, förklarar Karl & Carl. Utställningen är en hyllning till det meningslösa, till det löjliga, det tafatta, det patetiska och det obegripliga. Den är på samma gång en hyllning till de kosmiska avstånden. Mellan människor. (Innan detta avstånd uppmättes till 1,5 meter).

En likkista (eller är det ett rymdskepp?) åker spöklikt omkring på golvet, som en automatisk dammsugare. Från en predikstol reciterar en curator floskler ur internationella biennalers programförklaringar. I en video köar Karlsson-på-taket-figurer för att få kasta sig ut från ett torn och förvandlas till blodfläckar på marken. 

Konstnärsduon Karl & Carl är mest kända för sina lekfulla skulpturer, dokumentärer och animationer, impregnerade av humor och allvar och en envis förundran inför allt som tas för givet eller betraktas som normalt. ”Ännu inget svar från tystnaden” är deras första utställning tillsammans i Sverige. 

COVID-19
P.g.a. rådande omständigheter kommer bara ett begränsat antal personer kunna besöka utställningen åt gången.

Publikationer och filer