Galleri BOX

Box är ett konstnärsdrivet galleri med fokus på samtidskonst. Sedan starten 1998 har Box presenterat fler än 150 utställningar. Med ett program som inkluderar utställningar, konstnärssamtal, föreläsningar och seminarier, är Box i dag en etablerad och viktig plats för samtal kring det konstnärliga fältet. Box ligger på Kastellgatan 10, i Göteborg och drivs av Anna Liljedal, Daniel Josefsson, Gustav Lejelind, Hendrik Zeitler, Kim Johansson, Rickard Eklund, Dorna Aslanzadeh, Ellen Skafvenstedt, Marcus Appelberg och Joel Danielsson.

Öppettider

Under utställningsperioder är Box öppet mellan tis-fre, kl. 13-17, lör-sön, kl. 12-16. För galleriets kortare evenemang och projekt kan dock öppettiderna variera.

Program

Box öppna profil medför att verksamheten är i en ständig process och utformas av de utställningar och projekt som galleriet presenterar. Lika ofta som konstnärer bjuds in till att skapa utställningar, skapas programmet av ansökningar och idéer utifrån. Om du vill föreslå kommande evenemang och samarbeten är du välkommen att kontakta galleriet. Utställningsprogrammet ställs samman av galleriets styrelse och utställningsansökningar tas endast emot under de specifika datum som annonseras på vår hemsida.  Insänt material återsändes inte.

Galleri Box drivs med stöd från Göteborgs Stad Kultur och Kulturrådet.

Publikationer och filer

  • Ladda ner en ritning över galleriet
  • 256,2 KB
  • Hämta fil ( pdf )

Med stöd från