From now on

Linn Sjöstedt och Päivi Koskinen

From now on är en duoutställning med konstnärerna Linn Sjöstedt (SE) och Päivi Koskinen (FI) som kretsar kring vardagens upprepningar och absurditet. De båda konstnärerna möts i en betraktelse av det återkommande i människors liv. Våra vanor, rutiner, löften, förhoppningar och mål presenteras i ett gränsland mellan frustration och komik. 

Titeln From now on refererar till ett löfte om förändring och en nystart i livet, trots att följden av den skulle kunna innebära en ny konstant. Det är måndagens nya friska tag för veckan, eller det inre beslutet hos någon som avgjort att “detta ska bli en rutin”.

→ Päivi Koskinen är en finsk konstnär som bor och verkar i Helsingfors och Köpenhamn. Hon har en examen i fri konst från universitetet i Lahti, Finland och arbetar främst med fotografi och video som uttryck. Hennes serie Monday har tidigare visats bland annat i Helsingfors, Bilbao, London och Köpenhamn, och delar av serien har blivit inköpta av museer i Finland och Spanien.

→ Linn Sjöstedt är keramiker och konstnär utbildad vid Konstfack och verksam i Gustavsberg i Stockholm. Som keramiker förhåller hon sig till bruksobjekt och det vardagliga användandet av det. Sjöstedt har bland annat ställt ut på Open Craft i Örebro, Galleri Kammaren i Lund och på blås&knåda i Stockholm.