BOX Summers Studio festival – Gothenburg Design Festival

BOX Summer Studio

Box Summer Studio festival

Röhsska museets innergård 

9 & 10 oktober

Presentationer och performance:

Onsdag 9 oktober 16-18

Torsdag 10 oktober 16-20 

För aktuellt och detaljerat program se gothenburgdesignfestival.se (uppdateras 9 september)

Som en festival i en festival iscensätter Box summer studio en intim tvådagarsföreställning i skärningsfältet mellan design, konst, dans och arkitektur. 

Festivalen äger rum i och runt en tillfälligt uppbyggd och glödande tältstruktur placerad inne på Röhsskas innergård. Genom att undersöka festivalen och föreställningen som format och situation experimenterar studiomedlemmarna med samspelet mellan enskilda ”performance” och ”objekt” och ett likvärdigt delande av utrymme och uppmärksamhet. Samtidigt är Box summer studio festival en kollektivt process där de olika medlemmarna tillsammans arbetar med platsens utformning. 

Medverkar gör: 

Matilda Lidberg

Linnea Bågander

Moa Westerlund

Maja Sikorska

Sara Rönnbäck

Melanie Wiksell

Miriam Thorpe

MASU (Mattias Gunnarsson / Susanne Westberg)

BOX SUMMER STUDIO

Box Summer Studio skapar utväxlingar och samarbeten mellan aktörer med bakgrund inom konst, design, arkitektur och dans. I år har Box Summer Studio bjudit in doktoranden och regissören Linn Hilda Lamberg och konstnären, skribenten och curatorn Maja Hammarén som inspiratörer och workshopledare. Box Summer Studio har utvecklats av konstnären Gustav Lejelind och curatorn Henrik Sputnes i samarbete med Galleri Box

Länk till årets tema/studio 

https://galleribox.se/2019/open-callbox-summer-studio/