Supermarket Art Fair, 2015

Trinidad Carrillo

Välkommen till Box monter under Supermarket Art Fair på Telefonplan i Stockholm 16-19 April då vi presenterar Göteborgsbaserade konstnären Trinidad Carrillo.

 

Död Stjärna, Mörk Sjö. 
“Här visar jag bilder ur serien `No Date´. Den senaste uppsjön av bilder. För att jag lämnat fixeringen vid tiden nånstans. Jag har börjat tappa intresset för exakta datum och tider. Minnena minns på ett annat sätt, utanför tiden och inuti den, organiskt. En plats där allt hålls kvar oavsett om det är ihågkommet eller inte, om du såg det själv eller om du hade vittnen. Allt är verkligt.”

– Trinidad Carrillo

 

Trinidad Carrillos verk genljuder av det faktum att vi, vid varje givet tillfälle, går in i och deltar i hundratals, kanske tusentals berättelser – våra egna och andras. Ofta beskriver relationerna i hennes bilder det immateriella, halvt inbillade, och kanske glömda. Och ändå, i den ickelinjära berättelsen finns en lugn saklighet, ett slags klar vardagsmytologi.

Den svenska författaren Gunnar Ekelöf skrev: “ Jag tror inte på ett liv efter detta. Jag tror på detta livet.. “ Uttalandet handlar knappast om att förneka de andliga aspekter av livet. Tvärtom handlar det om vikten av att våga se och vara intensivt närvarande, att inse att våra liv förändras varje dag.

Trinidad Carrillos bilder är övergångar, broar mellan det oväntade och drömmarsnas logik, mellan visuell prakt och en något mer oländig terräng där gränsen mellan det ödsliga och intensivt levande nås och överkrids. Våra erfarenheter och minnen är böjda och expanderade/ töjda/utvidgade; tankar och språk transporteras in till nya utrymmen.

– Johan Sjöström

 

Trinidad Carrillo, f.1975 i Cusco, Peru. Hon tog sin magisterexamen i fotografi vid Högskolan för fotografi och film i Göteborg 2006 och hon har sedan dess haft ett flertal utställningar bland annat i Sverige, Danmark, Frankrike och Peru. Internationellt erkännande kom 2008 när hennes bok Naini and the sea of Wolves (Farväl Books) vann Svenska Fotobokpriset  samt det svenska bidraget till Deutsche Börse Photography Prize 2008 & 2009. Året innan var hon också utvald att delta i Les Rencontres d’Arles Discovery Award.