Förna & Tidevann

Hannah Rosvoll och Julia Selin

I duoutställningen Förna & tidevann möter vi två konstnärskap som båda tar avstamp från det nordiska landskapet. De är bosatta och verksamma i Sverige och Norge, av samma ålder, nyligen utexaminerade från olika konsthögskolor, men med olika utgångspunkter i konsten.

Julia Selins målningar utgår från hur man kan förhålla sig till landskapet, ett lika fysiskt som mentalt avbildande. Selin använder duken som en gräns för sitt perfomanceartade tillvägagångssätt. Hon tacklar måleriet genom att låta hennes kropp bli det viktigaste verktyget för att skildra känslan hon får av att till exempel gå över en myr.

Hannah Rosvoll utgår som oftast från den natur som människor skapat sin uppfattning om. Den kategoriserade, värderade, funktionella naturen. Hon arbetar med hjälp av material som är skeuomorpha – material som ska efterlikna något organiskt på en ickeorganisk plats – där sten och trä är fakturerade av plast, fjädrar och päls främst är till för sport, förs tankarna till ett gränsland mellan naturromantik och funktion.

I Förna & tidevann visar Julia Selin en serie nya målningar och Hannah Rosvoll visar skulpturer. Selin var senast aktuell med den kritikerrosade soloutställningen Soft ground (Marken sviktar) på Galleri Flach i Stockholm, även grupputställningar på Malmö Konsthall, Bildmuseet i Umeå och Trollhättans Konsthall. Hon tog sin masterexamen i fri konst vid Umeå Konsthögskola 2013. Rosvoll var senast aktuell med sin separatutställning Arranging objects, på Window Gallery i Göteborg och har visat sina verk på grupputställningar på Göteborgs Konsthall, Kvarteret (Bergen), Repositioned (Glasgow) och Galleri KiT (Trondheim) de senaste åren. Rosvoll driver även ett residenceyprogram i norska byn Sel, där hon är verksam. Hon tog sin masterexamen i Fri Konst vid Akademin Valand, 2014.

Utställningen är curerad av Fredrik Åkum

Välkomna på vernissage fredagen 21 november kl 18-21

För mer information:
www.juliaselin.com
www.hannahrosvoll.com

Publikationer och filer

  • Ladda ner pdf-versionen av den katalog som publicerades i samband med vernissagen
  • 3,2 MB
  • Hämta fil ( pdf )