My Secret Voice

Magdalena Dziurlikowska

My Secret Voice är ett kalejdoskop av personliga berättelser där svart humor och djupt allvar rasar in i varandra. I videoverk och tecknade serier iscensätter Magdalena Dziurlikowska sig själv och lever ut olika jag. Hur får man det liv man vill ha? Hur lyckas man sjunga rent? Hur gör man för att inte bli våldtagen? Magdalena går genom en samtida vardag till en poetisk sanning om vad det innebär att skapa sig själv idag. Starka färger, utlämnande vittnesmål och en ständig strävan att göra skillnad.

Magdalena Dziurlikowska ställer ut fyra videoverk och fyra tecknade serier på Galleri Box.

Magdalena Dziurlikowska är konstnär och konstkritiker. Hon är född 1975 i Warszawa och bosatt i Stockholm. Magdalena har en MA i Konst från Konstfack och BA i Konstvetenskap från Stockholms universitet. Hennes filmer och andra konstprojekt har kunnat ses på större utställningar och screenings i Sverige och utomlands.

Filmerna går i ett rullande schema, en ny för varje utställningsvecka. Filmerna är gjorda i samarbete med Niklas Rydén.

Lördag 24 –  tors 29 mars
Filmen Don’t Mention the Music berör sång och röst som många har en komplicerad relation till. Berättelsen springer ur lusten att sjunga och svårigheten att sjunga rätt. Don’t Mention the Music fick ett hedersomnämnande på Tempo Dokumentärfestival, 2012 .

Lördag 31 mars – tor 5 april
I My Secret Life lever Magdalena ut två diametralt olika liv. Linjen mellan två sätt att vara på är ofta tunn. Ditt liv kan vända plötsligt och slumpmässigt. My Secret Life deltog på Åbo-biennalen sommaren 2011 och köptes in av Åbos konsthall Aboa Vetus & Ars Nova.

Söndag 8 – tors 12 april
Favourite Things är en filmisk betraktelse av en främmande plats, och ett personligt uttryck för en önskan att göra platsen till sin. Favourite Things visades på Göteborg International Film Festival, 2012.

Lördag 14 –sön 22 april
Water Colours är en poetisk, personlig och politisk film om vatten. Idéhistoria, egna upplevelser, märkliga fakta och samtida miljöhot bildar en böljande vågrörelse. Filmen är helt ny och har premiär på Galleri Box.

BOX SAMTAL
TORS 12 APRIL 2012 KL 18-20

Samtal på Galleri Box, torsdag 12 april kl 18-20.
Utställande konstnär  Magdalena Dziurlikowska samtalar med Annica Karlsson Rixon, konstnär  och doktorand i fotografisk gestaltning. Vi kommer att se två av Magdalenas  filmer för att sedan diskutera autobiografi, dokumentär och feminism  som konstnärliga uttryck.

Vernissage lördag 24 mars, kl. 12-16