Who needs a heart when a heart can be broken

Tina Damgaard / Elin Engström / Sarah Lee Armstrong

I en flerkanalig videoinstallation möter man de fyra arketyperna Weaver, Cosmos, Blood och Caretaker. Karaktärerna befinner sig någonstans i gränslandet mellan levande och död materia, mellan det kroppsliga och det konstruerade, i en isolerad förbindelse där tröskeln mellan jaget och omgivningen suddas ut. Tillsammans utgör de ett skulpturalt maskineri där rörelser upprepas från mänsklig till virtuell kropp. Stundtals sammanfogas ensamma röster i en gemensam kör. Genom ljud som formar ord och bildar nya sammansatta betydelser, letar de sig fram till frågor om vad det är att vara en kropp; att längta, känna, minnas.

Koncept, installation, video och text: Tina Damgaard

Ljudlandskap och röst: Elin Finnsdotter Engström

Koreografi och röst: Sarah Lee Armstrong

Tina Damgaard (f. 1987) arbetar interdisciplinärt med installation, video, performance, text och måleri genom vilka hon utforskar kroppslighet och liminalitet. Hon intresserar sig för mytologi och science fiction som narrativa format där spekulativa och förvrängda fiktioner får ta tar form. Tina utgör ena halvan av duon Last Oblivion som producerar storskaliga performance- installationer, senast Aural Storm i Prag 2022 och Amniotic Antidote i Wien 2021.

Elin Engström (f. 1985) producerar ljud och musik under artistnamnet Loopsel och driver parallellt skivbolaget Mammas Mysteriska Jukebox tillsammans med artisten JJulius. Tillsammans har de även skapat experimentell pop under namnet Monokultur.  Elin har förutom att ge ut musik på skiva även lagt ljud och komponerat musik för konstinstallationer, teater och film. 

Sarah Lee Armstrong (f. 1984) är en dansk koreograf, dansare och performer som arbetar med somatiska och koreografiska relationer till ritual, plats och kropp. Hon är utbildad i London på Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance och har ett årtionde av professionell erfarenhet bakom sig, både nationellt och internationellt.

Med stöd från