Performancehelg

BOX

Box bjuder in till performancehelg! Galleriet arrangerar årligen en sammanhängande serie av performances som denna gång presenteras på lördag 5 nov eftermiddag och kväll. Fyra verk kommer visas under kvällen, där en gärna får dröja kvar för att ta del av hela programmet eller droppa in en stund när det passar.

Program

16:00 – 20:00 “Den Hungriga Handen” – Pågående verk med Box Autumn studio.
17:00 Performance – Anna Kinbom
18:00 Performance – Gabriella Forzelius
19:00 Performance – Sara Edström – uppläsning/musik Midlife Crisis Pop Songs

Konstnärer:

Anna Kinbom

Anna Kinbom (b. 1980, SE) arbetar med textbaserad performance, mikroberättelser och musik. Hon kommer under titeln “Potentialen i samtal som inte leder någon vart” framföra en performance som hon utvecklat under residenset Curatorial Program for Research apartment Residency i Buenos Aires där har hon undersökt Lacaniansk psykoterapi och de senaste årens feministiska våg som startade i Argentina.

Gabriella Forzelius och Sepideh Khodarahmi

Gabriella Forzelius (f. 1988, SE) är en bild- och performancekonstnär som kommer, i samarbete med Sepideh Khodarahmi (f. 1992, IR) som koreograf, framföra verket “Sårbarhet=Mod/2” som handlar om mod förhållande till risken att tappa ansiktet. Verket tar form som en övergångsrit där man tar steget från att vara någon till att bli någon annan.

Sara Edström

Sara Edström (b. 1968, SE) bor och verkar i Luleå. Efter att ha arbetat främst med skulptur som sitt konstnärliga uttryck började hon för fyra år sedan göra musik. Det blev hennes “Midlife Crisis Pop Songs” som släpptes på EP i våras. Numera är det helt och hållet text och musik som är hennes uttryckssätt.

BOX Autumn Studio

Medverkande studiomedlemmar:

Kajsa G Eriksson
Hannah Giles
Filip Strebeyko
Mathilda Frykberg
Kristin Bergman
Sofia Florell

”Snitt är ett tilltugg som består av en liten smörgås med vanligtvis något mer exklusiva pålägg än den vanliga frukostsmörgåsens. Snittar serveras ofta tillsammans med en drink och äts ibland vid sociala tillställningar såsom cocktailpartyn och vernissager.”
– Wikipedia

Studiomedlemmar från årets edition av BOX Autumn Studio bjuder in allmänheten till en performativ mathändelse, i vilken den gemensamma utgångspunkten är det som kan plockas och ätas med handen.

Med stöd från