Open Studio

BOX AUTUMN STUDIO

BOX AUTUMN STUDIO – OPEN STUDIO

KKV-Bohuslän Stensalen Öppet Kl 13:00-15:00

Välkommen till OPEN STUDIO, en dag fylld av kollektivt skapande och kritiskt reflekterade kring  ätande och matproduktion i förhållande årets tema; SUSTAINABLE FOOD FUTURES. På lördag gläntar vi på dörren till vår höststudio, i vilken funna objekt, text, rörelser, vandringar, organiska material, visuell dokumentation och arkitektonisk struktur sammanfogats till en fortlöpande kollektiv arbetsprocess och platshändelse. Under loppet av en arbetsvecka har KKV-Bohuslän och Gerlesborgsskolan med omnejd fungerat som en post-disciplinär studioyta för kunskapsutväxlingar i skärningsfältet mellan konst, design, hantverk och arkitektur. Deltagare från nämnda discipliner har givits i uppdrag att tillsammans utforska nya livsmönster för en hållbare framtid.

Medverkande studiomedlemmar:

Kajsa G Eriksson, Hannah Giles, Filip Strebeyko, Mathilda Frykberg, Kristin Bergman och Sofia Florell

I år har BOX Autumn Studio bjudit in Anna Maria Orrù PhD. SAR/MSA som gästföreläsare och workshopledare. Orrùs arbete är inbäddad i biomimicry (naturinspirerad), konstnärlig forskning och mat, samt att kurera performativ forskning, vilket ger ett alternativt tillvägagångssätt inom området ekologisk design och klimatforskning.  BOX Autumn Studio har inom ramen för veckan arrangerat en öppenföreläsning på Gerlesborgsskolan i Bohuslän med matkonstnären, curatorn och experience designern Josefin Vargö. Samt genomfört research- och fältstudier tillsammans med Marcus Nordgren i vidare samarbete med Johanna Nylén, Anton Olausson och Boban Kalmár.

BOX AUTUMN STUDIO BOX Autumn Studio är en post-diciplinär studiovecka för professionella aktörer inom konst, design, hantverk, arkitektur och performativa praktiker. Konceptet BOX Autumn Studio respektive BOX Summer Studio, har utvecklats av konstnären Gustav Lejelind och curatorn Henrik Sputnes. Årets BOX Autumn Studio, Sustainable Food Futures, äger rum i Bottnafjorden i form av ett samarbete mellan Galleri BOX, KKV Bohuslän, Gerlesborgsskolan och HDK-Valand kursen EAT – Food culture, Material and Design, med stöd av Västra Götalandsregionen

Med stöd från