OPEN CALL: Styrelsemedlemmar

Under oktober 2021 öppnar vi ansökan för nya styrelsemedlemmar och hoppas att du som vill arrangera och curera utställningar och arbeta självorganiserat med samtidskonst skickar en ansökan till oss.

Deadline: 31 oktober

Om Galleri BOX

Galleri BOX är ett konstnärsdrivet galleri med fokus på samtidskonst. Galleriets huvudsakliga verksamhet är att årligen arrangera 7-8 konstutställningar i föreningens lokal på Kastellgatan 10 i Göteborg. Med ett program som inkluderar utställningar, performancefestival, videoscreenings och podcasten BOXpod är BOX idag en etablerad och viktig plats för samtal kring det konstnärliga fältet. 

BOX har sedan sin start utvecklats och omformats beroende på vilka styrelsemedlemmar

föreningen består av. BOX profil som galleri är öppen och formas av de utställningar och projekt som galleriet presenterar. Just nu består styrelsen av Joel Danielsson, Daniel Josefsson, Dorna Aslanzadeh, Rickard Eklund, Anna Liljedal, Gustav Lejelind, Kim Johansson, Ellen Skafvenstedt, Marcus Appelberg och Hendrik Zeitler. 

Om Styrelsearbetet

Styrelsearbetet hos BOX sker ideellt. Som styrelsemedlem deltar du i 10 styrelsemöten om året och i galleriets program och antagningsarbete i samband med det årliga Open Callet. Du förväntas att, tillsammans med en annan styrelsemedlem, vara utställningsansvarig för två utställningar om året med ansvar för bland annat kommunikation runt utställningen, viss stöttning vid hängning samt värdskap under vernissagen. Du förväntas också vakta galleriet vid ungefär 4-5 tillfällen om året. 

Om du har fler frågor om vad det innebär att vara styrelsemedlem så kom gärna förbi galleri BOX under öppettiderna och prata med den styrelsemedlem som vaktar galleriet då!

Om ansökan

För att ansöka om att bli styrelsemedlem skicka ett ansökningsbrev i pdf-format till info@galleribox.se där du berättar lite om dig själv, din bakgrund, tidigare erfarenheter och varför du vill engagera dig i Galleri BOX. Skriv gärna om du har specifika ideér som du skulle vilja genomföra eller perspektiv på samtidskonsten du tror att du kan bidra med!