Föreläsning: ATT VARA DEN OMHÄNDERTAGANDE

BOX AUTUMN STUDIO

Streamad föreläsning av Fernando García-Dory (INLAND)
Online / Gerlesborgsskolan Bohuslän

 

Som svar på de utmaningar som vi står inför som civilisation, kommer Fernando García-Dory från det italienska konstkollektivet INLAND att introducera en rad förslag som utgår från tanken om konstnären som agroekolog* i relation till en i hög grad nödvändig kommande social förändring. García-Dory kommer vidare presentera snapshots från en rad projekt vilka korsar flera olika discipliner, intresseområden och offentligheter, från hackare till herdar, från radikal design till osttillverkningens mikrobiopolitik. 

*Agroekologi är ett politiskt, praktiskt, spirituellt och vetenskapligt ramverk i skärningsfältet mellan ekologi och lantbruksvetenskap. 

Gerlesborgsskolan Bohuslän

Gerlesborg 1

Tid: 19:00

Gerlesborgsskolan Bohuslän / online
Gerlesborg 1
Tid: 18:30
VÄNLIGEN OBSERVERA
Zoom-länk
Meeting ID: 958 7387 4168
Passcode: 271435
Här är bokningslänk för dem som vill delta på plats på Gerlesborgsskolan:
Gerlesborg Kök och Kafé håller öppet innan föreläsningen och erbjuder vegetarisk höstgryta eller fisksoppa med nybakt bröd och tillbehör. Bokning via sms 0708-731409 eller 0707-754231, ange namn och antal pers. Välkomna!

 

FERNANDO GARCIA-DORYS 

Fernando García-Dorys arbete kretsar kring utforskandet av relationer mellan natur och kultur,  specifikt hur dessa manifesteras inom landskap(ande) och jordbruk, i relation till konstruerandet av identitet och begär. García-Dory intresserar sig för komplexiteten hos mikroorganismer, såväl som sociala system och adresserar genom olika agroekologiska projekt frågor om samarbete, sociala förbindelser och spontan koordinering. Han har utvecklat arbeten som har förevisats på Tensta Konsthall, Van Abbe Museum, Museo Reina Sofía, Centre Georges-Pompidou, dOCUMENTA 12, Gwangjun Biennale, Istanbul Biennalen och Atens konstbiennal. Sedan 2012 har han utvecklat projekt inom ramen för INLAND, i vilket han utmanar och upplöser sitt upphovsmannaskap och förbereder utställningar på Baltic Centre for Contemporary Art, Madre Napoli och Documenta 15.

INLAND

INLAND är ett italiskt konstnärskollektiv med verksamhet över hela Italien, och filialer i Holland och Skottland, som engagerar sig i frågor om hållbarhet, lantbruk, social- och kulturell produktion, och inte minst av allt betydelsen av kollaborativ självförvaltning. Som para-institution konfronterar Inland omfattande systemfel och utmaningar som kollapsar våra gemensamma livsvärldar – miljömässigt, kulturellt och finansiellt – genom att formulera kritiska verktyg och tillämpa dessa genom experimentell praktik. 

www.inland.org 

Föreläsningen sker inom ramen för BOX Autumn Studio, som ett samarbete mellan Galleri Box, Gerlesborgsskolan och KKV-Bohuslän. BOX Autumn Studio respektive BOX Summer Studio är ett samarbete mellan curatorn Henrik Sputnes, konstnären Gustav Lejelind och Galleri Box. 

BOX AUTUMN STUDIO I BOTTNA 

galleribox.se/2020/open-call-bottna-autumn-studio

BOX Autumn Studio har fått kulturstöd från Göteborg Stad och Västra Götalandsregionen

Med stöd från