BOX Summer Studio: Open Studio

Välkommen till OPEN STUDIO, en dag fylld av nymaterialism, posthumanism, biocentrism, intra-action och agential realism!

Under loppet av en arbetsvecka har Galleri Box med omgivningar fungerat som en postdisciplinär försöksyta för att tänka och handgripligen utforska alternativa bilder av världen inom vilka vi faktiskt kan tala om djur, växter, mineraler, ekosystem, teknologi, teori; det vill säga mänskliga och icke-mänskliga kroppar som aktörer. I Box Summer Studio har deltagare från en rad olika discipliner och bakgrunder givits i uppdrag att utgå från det materiella som en startpunkt för experimenterande. Med andra ord, bokstavligt talat allt det i världen vi kan ta på, känna på, intra-agera med.

Medverkande studiomedlemmar:

Josefin Tingvall
Tove Posselt
Esmeralda Valencia Lindström
Matt Harding
Jonatan Appelfeldt
Dorna Aslanzadeh
Elisabeth Billander
Kajsa Widegren

VAD ÄR BOX SUMMER STUDIO?

Box Summer Studio syftar till att skapa utväxlingar och samarbeten mellan aktörer med bakgrund inom konst, design, arkitektur, mode, skönlitteratur, konsthantverk eller materiellt kulturarv. I år har Box Summer Studio bjudit in konstnären och designforskaren Kajsa G Eriksson som inspiratör och workshopledare. Box Summer Studio har utvecklats av konstnären Gustav Lejelind och curatorn Henrik Sputnes i sammanbete med Galleri Box.

Box Summer Studio genomförs med stöd av Göteborg stads kulturnämnd.