Samtal och finissage: Tenthaus Winter Depot

Samtal mellan Ebba Moi, Stefan Schröder, Pippi Stenberg, Bereen Darwish och Kim Johansson

Galleri Box kl 13.15

Enkel servering

Välkommen till finissage och ett öppet samtal om utställningen Winter Depot mellan konstnärerna Ebba Moi och Stefan Schröder från Tenthaus, Pippi Stenberg, Hermods, Bereen Darwish, konstnär och SFI-elev på Hermods och Kim Johansson från galleri Box.

Winter Depot är en utställning som utvecklats kring en ram av hyllenheter som installerats på Galleri Box, och omvandlat hela galleriet till ett lagringsutrymme för konst. Som en del av processen av monteringen av utställningen har de 41 inbjudna konstnärerna blivit ombedda att personligen leverera verken till Galleri Box. Där väntade elever från en språkklass på Hermods och varje student har parats i hop med en konstnär för att packa upp och installera verket och bestämma var verket skulle placeras.

Ebba Moi är svensk konstnär bosatt i Oslo, utbildad från konstakadmin i Trondheim och är en av initiativtagarna till Tenthaus Oslo.
Stefan Schröder är tysk konstnär bosatt i Oslo, utbildad från konstakademin i Dresden och är en av initiativtagarna till Tenthaus Oslo.

Bereen Darwish är syrisk konstnär bosatt i Göteborg, utbildad från Universitetet i Aleppo avdelning konst och konsthantverk och just nu elev på Hermods språkskola.

Pippi Stenberg är bosatt i Göteborg, och är lärare på Hermods med bakgrund från film och tv production.

Kim Johansson är konstnär och verksam i Göteborg.