Workshop: Bright Darkness

Pedagogerna Sara Mårtensson och Micaela Kevic välkomnar Galleri Box´s besökare till workshop i Fritidsagenturens lokaler. Under workshopen undersöks mörker och svärta, tolkat av pedagogerna utifrån utställnings titel och citat, genom besökarna som själva blir medskapare i ett performativt verk.

Workshop I: BRIGHT DARKNESS, ålder 4 – 6.

Pedagogerna Sara Mårtensson och Micaela Kevic välkomnar Galleri Box´s yngre besökare till en workshop tolkad av pedagogerna utifrån utställnings titel och citat. Workshopen börjar i Galleri Box´s lokaler genom ett samtal kring utställningens verk och avslutas genom ett skapande i Fritidsagenturens lokaler. Under skapandet undersöks mörker och svärta i materialen kol, papper och kropp. De yngre besökarna blir här själva medskapare i ett performativt verk. Oöm klädsel rekommenderas. Begränsat antal platser, 10 stycken, föranmälan krävs. Välkommen!

Onsdag den 25 november
Klockan 15.30 – 17.00
Föranmälan krävs: info[at]galleribox.se

Workshop II: BRIGHT DARKNESS

Pedagogerna Sara Mårtensson och Micaela Kevic välkomnar Galleri Box´s besökare till en workshop i Fritidsagenturens lokaler. Under workshopen undersöks mörker och svärta, tolkat av pedagogerna utifrån utställnings titel och citat, genom besökarna som själva blir medskapare i ett performativt verk. Välkommen!

Fredagen den 4 december
After Work (shop)
Drop-in: 17.00 – 19.00
Alla åldrar.

Sara Mårtensson (fjärde året) och Micaela Kevic (fjärde året) är båda studenter på Bild och Visuell Kultur vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. I april 2015 höll de i en välbesökt workshop en dag under Dana Sederowskys utställning Practise makes progress på Konsthallen. I workshopen ”Alla är välkomna in i döden”– fick deltagare tillsammans gestalta liv och död genom ett material med vilket de byggde en gemensam form. En form som pedagogerna Sara Mårtensson och Micaela Kevic under dagen oannonserat gick in och raserade för deltagarna för att gemensamt bygga upp igen.