Senoren #16

Senoren

Under GIBCAS första halva presenterar Box Senoren, en konstnärsgrupp med ett tjugotal medlemmar. Senoren har varit aktiva sedan 2012 och deras utställningar och projekt är alltid platsspecifika och tillfälliga och signeras alltid kollektivt. Deras utställning på Box kommer att växa fram i en workshopliknande process där de undersöker gränser och möjligheter för gallerirummet och själva utställningsformatet som idé och tradition.

Förskjutningar av förbrukade funktionella objekt. Alla utopier innefattar en dystopi och vice versa. Vi strävar framåt, kappsäcken är full. Det finns ingen quick-fix mot dåliga vibbar. Tidens tand, alltings förgänglighet.  Man undrar vad man är för bricka i detta. Egentligen.

”Man brukad kalla honom ”Clown Skräck” – för hans storhet, hans bravurnummer, var den skräck han med sådant komiskt mästerskap gestaltade i sina nummer; men skräcken var hans egen inför livet, och när han skuttade runt i arenan visste den kiknande publiken inte pajasens fasa var äkta.

Han föraktade sina åskådare för att de flabbade åt hans ångest, och han föraktade sig själv för att han slog mynt av den.

”Jag föddes människa – jag levde clown – jag sålde mitt hjärta – jag dog fattig.”

 

– Hjalmar Bergman, Clownen Jack