Kopia av Översvämningsseminarium, eller hur en kris kan vara synonymt med en avgörande vändning

Ateljékollektivet Trumpeten

Torsdag 5 november, kl 18.00 – 19.30
Galleri Box
Kastellgatan 10
Göteborg
Söndag 2 november, kl 15­-17
Skånes Konstförening
Bragegatan 15

Ateljékollektivet Trumpeten, med möglande källarlokaler på John Ericssons väg 87, bjuder in till Översvämningsseminarium på Skånes konstförening Galleri Box med anledning av det rikliga regnandet i augusti, som medförde att många kulturarbetare i Malmö fick sina ateljéer, musikstudior och arkiv översvämmade.

Syftet är att kontextualisera det som hänt och fråga – vad händer nu? Kan en kris vara synonymt med en avgörande vändning?

Vi har satt ihop ett program med sådant som berör oss och situationen på ett eller annat sätt och som vi vill dela med oss av. Det innefattar verk av Lou Kuhlau, Superflex, Dominque Gonzalez Foerster, David Nilsson, Nina Jensen, Arno Brandlhuber, Fredric Gunve och Kajsa G. Eriksson. Vi lyfter frågan om kulturarbetares villkor vad gäller arbetsmiljö och olika slags sårbarhet i våra verksamheter.
Fortsatt hoppas vi att (ni) andra vill bidra till samtalet på liknande sätt. Antingen med något eget eller med referenser till andras arbeten. Det kan vara t ex en film, ett bildspel, en berättelse, konst eller musik. Har du en fråga till övriga deltagare eller en erfarenhet du vill dela med dig av? Maila oss (atelje.trumpeten@gmail.com) så blir det en del av programmet!
Vi bjuder på soppa + kaffe/te med dopp smörgåsar och kaffe.

Välkommna!
/ Angelica Falkeling, Evenlina Hartwig, Helena Olsson, Ingela Ihrman och Johan Ekenberg

Översvämningsoffer läser REGN för tid
En läsning, ett seminarium och ett samtal med Ateljé-kollektivet TRUMPETEN från Malmö. http://ateljetrumpeten.tumblr.com
Ingår som del i REGNs program till utställningen REGN på Galleri BOX och som del i Kajsa G. Eriksson och Fredric Gunves presentation på PARSE forskningskonferens om tid. http://parsejournal.com/conference
http://regn-rain.tumblr.com