Animal Spirits / Things and Time

Jorun Jonasson och Erik Kihlbaum

Galleri BOX presenterar utställningen Animal Spirits / Things and Time av och med konstnärerna Jorun Jonasson och Erik Kihlbaum. I utställningen möts två konstnärskap som arbetar med begreppen tid, värde och ekonomi.

I verken som Jorun Jonasson visar på Galleri Box har hon undersökt begreppet animal spirits, för att ta reda på hur det kan beskriva ett mänskligt beteende av irrationalitet, och hur man inom naturvetenskapen ibland medvetet väljer att strunta i att göra det.

Erik Kihlbaum arbetar i projektet Things and Time med objektens förhållande till tid och värde. Kihlbaum fokuserar på detaljerna och enskilda objekt för att ta sig bortom invanda hierarkier och åtskillnader. Ting som inte skvallrar om sin funktion och sitt sammanhang ges plats. Genom sitt varande så leker de med vår förförståelse och ställer frågor om relationer mellan människor och objekt.

Jorun Jonasson tog sin MFA på Konsthögskolan i Malmö 2011. Sedan dess har hennes verk visats på bland annat Supermarket i Stockholm (2014), Inter Arts Center i Malmö (2013) och på Johan Berggren Gallery i Malmö (2011)
www.jorunjonasson.se 

Erik Kihlbaum är utbildad på Konsthögskolan i Umeå där han tog sin MFA 2006 och på Kungliga Konsthögskolan. Efter utbildningarna har han varit verksam konstnär och bland annat ställt ut verk och haft utställningar på Galleri Pictura (2013), Konsthall C (2011) och Örebro Konsthall (2007).
www.erikkihlbaum.com 

Publikationer och filer

  • Booklet med texter och bilder, publicerad i samband med vernissage för utställningen
  • 1,1 MB
  • Hämta fil ( pdf )