Release: Sofie Grevelius ”R + N = M”

Välkomna på utgivningskalas lördagen den 17/4 18-21 på Box.

Bar och mingelmusik samt väldigt korta uppläsningar klockan 19.00 och klockan 20.00.

bok förlag släpper r + n = m av Sofie Grevelius. 17 ark förpackade i en 30 x 40 x 3 cm stor ask i en limiterad utgåva om 300 exemplar.

Sofie Grevelius bok r + n = m rör sig i gränslandet mellan poesi och bild, textur och innehåll. Den är ett tyst samspel mellan ords betydelser och hur de ser ut. Tillsammans tecknar de 17 arken en grafisk världsbild. Arken är onumrerade och vi får själva pussla ihop ordningen.

Sofie Grevelius leker med gränserna mellan synen, tankarna och språket. Vi får följa med i hennes associationer, där skillnaden mellan att vela och veta ibland bara är ett streck. Orden i r + n = m blir porträtterade och meningarna blir till bilder som stannar kvar långt efter att vi stängt asken.

Sofie Grevelius är född 1981 och utbildad vid Central Saint Martins i London. För närvarande verksam i Stockholm. Under våren 2010 har hon ställt ut på Mors mössa i Göteborg och Galleri 5 i Lund. bok förlag är ett nystartat bokförlag från Malmö som vänder ut och in på sättet att ge ut böcker.

Julia Björnberg och Jerker Kaj, bok förlag, april 2010

http://www.sofiegrevelius.com
http://www.bok-forlag.se