Screening av videokonst

Magdalena Dziurlikowska, Andreas Korsár, Lars Nilsson och Stina Östberg

Måndagen den 22 mars kl. 19.00 – 20.30

Som en försmak av de kommande två grupputställningarna på Box, om konstnärers olika förhållanden till arbetsplatser, presenteras några konstvideor med temat Konst och arbete.

ANDREAS KORSÁR & LARS NILSSON Windowprojektet 7 min 30 sek
Andreas Korsár som nyss avslutat sin separatutställning på Box ( t om 21 mars) medverkar med sin första spelfilm. Filmen är gjord Nllsammans med Lars Nilsson.
”Sebbe får brev från Arbetsförmedlingen med anvisning att söka jobbet som fältkonstnär i Småland – ett kulturprojekt där han ska arbeta med en grupp ungdomar med främlingsfientliga sympatier. Familj och vänner uppmuntrar honom att ta jobbet men Sebbe vill ogärna lämna sin flickvän och pågående konstprojekt i Göteborg.”
Med Johannes Nyholm och Karolina Pontén i rollerna.

LARS NILSSON Amatörer eller dilettanter 20 min
Fred Torssander är en marxistsk debattör i olika arbetsfrågor, i denna intervju lägger han fram en kritk av begreppet kulturarbetare, samt presenterar ett förslag till hur en radikal konstnärlig praktik skulle kunna se ut idag.

MAGDALENA DZIURLIKOWSKA Visning 8 min 30 sek Kritik 9 min
I filmen Kritik talar konstnären om sina två roller som konstnär och kritiker och kontrasterna dem emellan. Denna film har gjort i samarbete med Niklas Rydén. I Visning guidar konstnären oss runt i hennes egna lägenhet. Hon har strikt klädsel, vårdat språk och väl inövade gester. Hon utgår från sakerna i lägenheten och talar om sig själv i tredje person.

STINA ÖSTBERG Flytande Ö 10-15 min (uppskattad sluttid)
Detta är en tidig version av Östbergs nya video, om arbetsförhållanden ombord på en oljetanker. Konstnären inleder med en kort presentation av verket. Videon kommer i sin slutliga version att ha premiär på Bukarest Biennalen i maj.

Den första delen av utställningen Konst och arbete har vernissage fredagen den 26:e mars. Del två har vernissage fredagen den 23:e april.

Varmt välkomna!