Reseasefest för Jarko nr. 2

Varmt välkomna påelease för Jarko nr.2
Onsdagen den 23 juni kl. 18- 21

Jarko är ett temabaserat zine som nu utkommer med sitt andra nummer. Jarko trycks i små upplagor (50 exemplar) och med idén att lyfta fram oetablerade konstnärer.

Till Jarkos andra nummer har vi valt temat USA. Vi lever med amerikansk närvaro i stort sett varje minut av våra liv på ett eller annat sätt. Det är just därför vi valt att fokusera detta nummer på landet på andra sidan Atlanten.

Ämnet är svårt att ha ett likgiltigt förhållande till. Vi har inte varit intresserade av att lyfta fram den ena åsikten om USA framför den andra utan varit intresserade av bredden på de olika ingångspunkter som existerar. Vi har valt ut fem konstnärer/konstnärspar som vi tycker är intressanta att tolka temat utefter eget huvud. Resultatet blev, precis som vi hoppades på, ett brett spektrum av tolkningar. Allt från känslomässiga associationer till de mer sakliga eller politiska.
/ Fredrik Åkum & Jacob Hurtig

Medverkande i Jarko nr.2 är Kristina Lindberg, David Ohlsson/Dit-Cilinn (med text av Jonatan Ahlm Brenander), Fredrik Åkum, The Borings och Jacob Hurtig

Under releasekvällen kommer Jarko säljas till ett rabatterat pris på 50 kr (ordinarie 75 kr). Det kommer också att finnas fler zines till försäljning under kvällen.

Verk av David Ohlsson/ Dit- Cilinn, Fredrik Åkum, Jacob Hurtig och Kristina Lindberg kommer visas under releasen.

Bar finns

www.jarko.se