Andreas Eriksson

Galleri Box är glada över att för första gången i Göteborg få presentera Andreas Erikssons arbeten i en separatutställning. Hans konstnärskap rymmer måleriska abstraktioner, realistisk figuration, skulptur, fotografi och grafik. Konstnärens verk tar utgångspunkt i personliga och allomfattande betraktelser av naturen som han känner väl efter att under många år ha varit bosatt på Kinnekulle i Västergötland. Ljuset har en central roll i Erikssons konstnärskap. Vi kan i vissa målningar till exempel ana hur ljuset reflekteras på en vägg i hemmet när en bil passerar på landsvägen utanför.

Eriksson har under hela sin verksamma tid som konstnär sökt efter en total frihet att utveckla sitt konstnärskap såväl stilmässigt som i relation till materialet.

I utställningen  visas nyproducerade verk. Måleriet utvidgas och fotografiet förstärker målningarna. Skulpturer ter sig som sorkhögar i den fjärran horisontlinjen. Vad är egentligen distansen mellan mig själv och horisonten? Konstnären får oss att reflektera över utanförskap och innanförskap, över hur vi lever våra liv och hur vi kan ta in vår omgivning om vi förmår att se.

Andreas Eriksson f.1975 är närmast efter Boxutställningen aktuell på Modernautställningen 2010 på Moderna museet i Stockholm med start 2 oktober.

Välkommen på vernissage på utställningen fredagen den 3 september 2010 kl. 18-21