Galleri Box
Kastellgatan 10
411 22 Göteborg
Öppettider:
tisdag–fredag 13–17
lördag–söndag 12–16

11/11 – 11/12 Klara Källström och Thobias Fäldt – The Last of the Lucky / You Can’t Always Get What You Want
Våren 2014 reste Klara Källström och Thobias Fäldt, liksom otaliga innan dem, från USA via Mexiko till Kuba i andan av att se landet innan det oåterkalleligt förändrats. Med sig i bagaget hade de kamerafilm som de befarade blivit ljusskadad i den amerikanska säkerhetskontrollen och bestämde sig därför att leta efter ny film i Havanna.

Väl där träffade de en man som visade sig ha varit en av Fidel Castros privata fotografer. Han tog dem till en kameraaffär, som trots stadens brist på fotoutrustning, hade tre filmrullar av märket Lucky. Butiksinnehavaren överlämnade filmen till dem och sa: ”detta är de sista rullarna på Kuba”.

Strax efter att rullarna exponerats, deklarerade USA:s president Barack Obama att det amerikanska handelsembargot mot Kuba skulle hävas. Sedan dess råder det inte längre någon brist på filmrullar på Kuba, men vad Klara och Thobias inte kunnat förutse var att fotografierna från Luckyrullarna oavsiktligt skulle fånga ett sista ögonblick av helt annan karaktär.

Våren 2016, efter president Obamas besök på Kuba, sker en rad händelser av oåterkallelig art, något som skribenten Johannes Wahlström fångat i en historisk dokumentation, fast med blicken vänd tillbaks mot USA.

 

Ladda ner foldern som publicerades i samband med vernissaget

Dokumentationsbilder © Hendrik Zeitler och @ Thobias Fäldt

ARTIST TALK

Konstnärssamtal med Laura White onsdag 8 nov kl 18:00 på Akademin Valand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.
Din e-postadress:


Vad är ett + 99? 

Tweets